No mitense näyttely sit meni?

Tammikuussa pidettiin Mai Jan Creepy & Cute näyttely ja ihan näin heti perään maaliskuun lopussa tulee tiukkaa arviota siitä että Miten Se Näyttely Ny Sit Meni?

Tärkeimmät ensin eli varattiin pöytä täyteen herkkuja – karkkia, limua, sipsiä ja keksejä, ja ennenkuin ekat vieraat olivat ehtineet edes tulla, oli pieni herkkuähky saatu aikaan. Aamupäivästä alkoi näyttelyyn saapua muitakin kuin me, ja onneksi tuli yksi lapsikin käymään niin saatiin hatara oikeutus eväsvalinnoille.

Näyttelyn pystytys tehtiin studion viereiseen toimistohuoneeseen – aluksi mietittiin että laitetaan sinne jättiteltta, tunnelmavaloja ja mystisiä asioita ja esineitä ja luetaan siellä peittomajassa tarot kortteja mutta sitten tajuttiin että eihän me voida pyjamissa pitää taidenäyttelyä ja teltan rakennus osoittautui sisätiloissa muutenkin haastavaksi. Rimaa siis jouduttiin laskemaan aika paljon ja oheistoiminnasta ja kaikenmaailman koristeista ja kohdevaloista luovuttiin. Maijan mielestä riitti että taulut on oikeinpäin seinällä, ja siinä onnistuttiin! Toinen vaihtoehto oli että tauluja vois plärätä siinä seinustalla vaan jos ei seinälle jaksa laittaa! Vitsit sikseen, ja Maijan ehdotuksista pöyristyneenä tarkistin vatupassin kanssa että taulut on suorassa ja sopusoinnussa seinillä. Taulujen hienous häivytti ympäristön käppäisyyden ja näyttelyhuoneessa porisi kotoisa tunnelma kun kävijöitä tupsahteli pareittain tai suuremmissa kokonaisuuksissa pitkin päivää.


Maija tekemiä nukkeja näyttelyssä. Nuket ovat edelleen studiolla mietiskelemässä.

Näyttelyhän oli kokonaisuudessaan helposti lähestyttävä, kuten mekin toivottavasti. Taulut on edelleen studiolla että edelleen toteutettavissa on tämä näyttelyidea — pläräys seinustalla… Ehkä jonain päivänä jonkin näyttelyn voisi järjestää virallisemman kaavan mukaan, marinoimalla vieraat alkoholissa ja kutsumalla paikalle Lahen Aikojen toimittajan. Kokonaisuudessa tilaisuus oli onnistunut ja oli hauska nähdä että paikalle saapui vilpittömiä ihmettelijöitä.

Kiitos kaikille kävijöille sekä minun että taiteilijan puolesta!

Näyttelyn jälkeen syntynyt korppitatuointi Mai Jan suunnittelemista malleista.

admin