Tatuointistudio

Tear Garden Tattoo on toiminut vuoden 2017 alusta Lahden keskustassa, Lahden kaupungin entisessä teknillisessä virastossa. Vanhalla virastotalolla on erinomainen sijainti lähellä kauppakeskus Trioa ja vain 10 minuutin kävelymatka Matkakeskukselta- tänne on helppo tulla kauempaakin. Trion parkkihalli on aivan vieressä (maksullinen) mutta 3h kiekkoparkkeja löytyy esim. Kelan pihasta ja Kauppakeskus Sykkeestä.

Studio löytyy 2. kerroksesta. Entisen viraston käytävät ovat ankeat ja persoonattomat kuten kunnon byrokraattityyliin sopii, mutta studio on viihtyisä ja siellä saa olla rauhassa. Lisäksi alakerrassa on mukavan kultturelli pubi!

Studiolla on yksi asiakaspaikka ja tatuoijana työskentelee yrittäjä Suvi Alalantela. Studio on auki vain sopimuksen mukaan ellei toisin ilmoiteta.

Vuoden 2021 tammikuusta eteenpäin Suvi tatuoi myös Tampereella Papa Don’t Preachissa. Papa Don’t Preach on konseptinimi työtilalle, jossa työskentelee sekä Suvi (TGT) että Kuutti (Kiperä Tattoo). Papa Don’t Preachin löydät Tampereelta Kalevasta kirkon nurkilta. Sinne on helppo tulla keskustasta jalan, pyöräillen, potkulaudalla, bussilla tai tulevaisuudessa myös ratikalla. Etäisyys rautatieasemalta on 1,2 km. Myös Papa Don’t Preach on auki vain varatuille ajoille.

Varhaiset vuodet

Suvi on aloittanut kuvataideopinnot jo 9-vuotiaana, opiskellut taidepainotteisen peruskoulun sekä lukion ja valmistunut lopulta Muotoiluinstituutista vuonna 2009 vaatesuunnittelijaksi. Muotsikka-opintojen aikana Suvi osallistui ahkerasti erilaisiin suunnittelukilpailuihin ja voittikin välillä jotain- muun muassa Sibeliustalon konferenssihuoneiden akustiset työt Suvi suunnitteli vuonna 2007, ja vuonna 2008 napsahti Radio NRJ:n valtakunnallisessa vaatesuunnittelukilpailussa toinen sija. Opintojen jälkeen Suvi työskenteli 2008-2013 teollisena vaatesuunnittelijana ja tekee alan hommia yrittäjänä tatuointien ohella tänäkin päivänä. Tatuointiuransa alussa Suvi on ollut oppityttönä Riihimäen OmenArtissa 2013 – 2014 ja käynyt Finnish Tattoo Associationin järjestämän hygieniakoulutuksen Lahdessa vuonna 2014. Ennen oman studion avaamista Lahteen Suvi työskenteli Lahdessa Custom X:ssä 2014-2016. Vuoden 2020 Suvi työskenteli Tampereella Below Zerossa, kunnes tammikuussa 2021 aukesi uusi yhteisstudio Papa Don’t Preach, jossa työskentelee Suvi lisäksi myös Kuutti Kiperä.

Tyyli

Suvi on kameleontti jonka kädenjälki taipuu monenlaiseen,  vahvuuksina uusperinteinen “neotraditional” tyyli ja herkällä viivalla tehdyt fineline- ja dotwork kuvat, jonka aiheina ovat eläimet, kasvit ja muut luontoaiheet, mutta myös perinteisen tyylin jyrkät kontrastit ja vahvat, vähän humoristiset piirteet syntyvät luontevasti.  Suvin osaamiseen kuuluu tatuointityylien ja trendien tunteminen, niiden varioiminen ja anatoimisesti toimiva sijoittelu iholle.

Suvin töitä näkee täältä ja instagramista @teargardenttt.