• Poista kelmu 2-3 tunnin kuluttua tatuoinnin ottamisesta
  • Pese tatuointi vedellä ja miedolla pesuaineella, taputtele kuivaksi puhtaalla talous- tai käsipaperilla, anna vielä kuivahtaa hetki ja levitä sen jälkeen puhtain käsin rasvaa, esim Bepanthen.
  • Voit käyttää kelmua tatuoinnin suojana ensimmäiset 1-2 vuorokautta, öisin ja jos vaatteet hankaavat tuoretta tatuointia, mutta vaihda kelmu muutamia kertoja päivässä ja toista pesu ja rasvaus joka vaihdon yhteydessä. Anna tatuoinnin kuivahtaa kunnolla pesun jälkeen ennen kuin lisäät rasvaa. Kelmu suojaa tatuointia, mutta koska kelmu hautoo myös hikeä ja epäpuhtauksia sen vaihdosta ja tuuletuksesta on huolehdittava riittävän usein.
  • Jos käytössä on niin sanottu keino-iho, ohut tarrakalvo, voi sitä pitää tatuoinnin suojana kaksikin vuorokautta jos kalvo on säilynyt ehjänä. Kalvo ”hengittää” mutta ei  päästä pöpöjä sisään. Kalvon alla tatuointi paranee nopeammin ja hoito on vaivatonta- riittää että annat kalvon olla rauhassa. Jos kalvon alle on kertynyt paljon kudosnestettä kannattaa kalvo vaihtaa uuteen tai ottaa tavallinen kelmu käyttöön. Kalvon voi irrottaa varovasti vaikka suihkun alla.
  • Tatuointi paranee ilman kelmuja ja kalvojakin, mutta ehkäpä hieman hitaammin. Tatuoinnin hoito muistuttaa perus haavanhoitoa joten muista puhtaus, rasvaus ja terve järjenkäyttö – niillä pääsee pitkälle.

Tatuointi on ensimmäiset 1-2 vuorokautta arka ja turvonnut, mustelmia ja kuumettakin voi esiintyä. Kolmantena päivänä tatuoinnin tulisi olla jo selvästi paranemisprosessissa. Kuitenkin jos näin ei ole käynyt ja epäilet tulehdusta lopeta tatuoinnin rasvaus välittömästi ja anna tatuoinnin kuivahtaa. Itsehoitona voit syödä reseptittä saatavaa tulehduskipulääkettä pakkauksen ohjeen mukaan. Jos nämä konstit eivät rauhoita tulehdusta ja käynnistä paranemista lyhyessä ajassa, ota yhteys lääkäriin.
Paranemisen yhteydessä ihon pintakerros uusiutuu, ja vanha iho lähtee riekaleina pois. Rupia tai riekaleita ei missään nimessä saa repiä, ettei väriä lähde mukana! Tämä vaihe kutittaa, mutta älä raavi! Rasvaa vaan sinnikkäästi. Tatuointi ”kuoriutuu” ja alta paljastuu kiiltävä, uusi iho, joka on herkkä kuivumaan ja altis palamaan auringossa – rasvaamista useasti päivässä kannattaa jatkaa niin kauan kunnes iho on palautunut normaaliksi noin kuukauden kuluessa. Sen jälkeen hoidoksi riittää tavallinen ihonhoito, pesu ja suojaaminen auringolta. Älä laita tuoreeseen tatuointiin aurinkovoidetta.
Uintia, saunomista ja raskasta liikuntaa kannattaa välttää paranemisprosessin ajan, joka ihosta, kuvasta ja hoidosta riippuen on 3-14 päivää. Niin kauan kuin tatuointi on ruvella tai riekaleita irtoilee, näitä toimintoja on syytä välttää.